Verzenden & Retourneren

Bij Kunstkartel worden 100% van de artikelen pas geproduceerd nadat je een bestelling hebt geplaatst. Je krijgt daardoor geen product dat lang in een magazijn heeft gelegen. Wij produceren onze schilderijen en andere kunstwerken speciaal voor jou! 

Verzending & Retourneren

Wij bieden gratis verzending voor al onze kunstwerken naar Nederland en België, met de volgende levertijden:  

 • 5 tot 8 werkdagen voor onze plexiglas en dibond schilderijen
 • Inclusief houten baklijst + 5 werkdagen voor de volgende formaten:

  60x90 en 90x60

  80x120 en 120x80

  100x150 en 150x100

  voor alle overige formaten geldt een levertijd van 2-3 weken bovenop onze standaard levertijden

 • 1 tot 3 werkdagen voor onze Canvas schilderijen
 • 1 tot 8 werkdagen voor onze Oesterlijstjes 

Zodra wij je bestelling ontvangen, plannen wij je kunstwerk direct in voor productie en maken we het met de grootste zorg voor je in orde. Wanneer jouw schilderij gereed is voor verzending, wordt je door ons op de hoogte gebracht. Je ontvangt een track and trace van onze kunstkoerier nadat jouw kunstwerk ons atelier heeft verlaten. 

Retourneren

Wij streven naar 100% klanttevredenheid. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om onze kunst 14 dagen lang vrijblijvend aan je muur te hangen. Lees onze voorwaarden voor retourneren hieronder. 

Stuur alstublieft geen product retour zonder eerst contact met onze klantenservice te hebben opgenomen.

Retourzendingen worden alleen geaccepteerd binnen 14 dagen na ontvangst van het product.

Bij KunstKartel hechten we veel waarde aan klanttevredenheid. Mocht je om welke reden dan ook niet tevreden zijn met het schilderij en het willen retourneren, neem dan contact met ons op via klantenservice@kunstkartel.nl om je retourzending aan te melden. De kosten voor het retourneren van onze schilderijen zijn voor eigen rekening.

Houdt er rekening mee dat formaten vanaf 100x150 cm en groter alleen per koerier geretourneerd kunnen worden. Het is mogelijk je retourzending door onze kunstkoerier op te laten halen voor een vergoeding van 49,95 per schilderij. De kosten worden in mindering gebracht op het retour bedrag. Wel zo makkelijk en zonder zorgen. 

Het is ook mogelijk om het schilderij te ruilen voor een ander formaat, materiaal en/of afbeelding. De kosten voor een ruil bedragen €49,95 per schilderij.

Wij streven echter naar een duurzame oplossing en raden daarom aan om bij twijfel contact met ons op te nemen, zodat wij je kunnen begeleiden bij je keuze. Daarnaast bieden we voor het materiaal Plexiglas & Dibond ook de mogelijkheid om een sample van 30x20 te bestellen, zodat je onze materialen kunt ervaren.

Pakketten kleiner dan 100x150 kunt u retour sturen via PostNL, DHL, DPD, MyParcel. 

Na ontvangst van je retourzending ontvang je binnen 14 dagen het volledige orderbedrag terug.

Graag in de originele verpakking het pakket retour sturen. Om zo eventuele schade te voorkomen. Wij raden je aan om de retour verzekerd te verzenden.

De volgende voorwaarden hebben betrekking op retourneren:

 • Het artikel is onbeschadigd en krasvrij. 
 • Bij plexiglas kunst dient de folie aan voorzijde nog aanwezig te zijn.
 • Het artikel is compleet.
 • Het artikel zit in de originele verpakking.
 • Het artikel is niet op maat gemaakt. 
 • Het artikel is niet aangepast door jezelf of anderen.
 • Custom made artikelen kunnen niet geretourneerd worden
 • Schilderijen inclusief een met de handgemaakte baklijst kunnen niet worden geretourneerd
 • SALE artikelen kunnen niet geretourneerd worden
 • Schilderijen met kortingen 
 • Schilderijen met gebruik van een kortingscode kunnen niet geretourneerd worden.

  Voldoe je aan deze voorwaarden en wil je iets retourneren, neem dan contact met ons op via klantenservice@kunstkartel.nl 

  Als de geretourneerde artikelen niet aan deze voorwaarden voldoen, kunnen we je retourzending helaas niet verwerken. We behouden het recht om geretourneerde artikelen te weigeren of in rekening te brengen als het vermoeden bestaat dat de artikelen buiten onze schuld om zijn beschadigd.

  Je hebt wettelijk het recht om een product binnen 14 dagen na ontvangst bij ons aan te melden voor retour. Na deze periode heb je nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen.

  Recht van ontbinding - Custom made

  Helaas is het niet mogelijk om maatwerk schilderijen terug te nemen. Dit geldt voor alle afwijkende formaten en toevoegingen die niet op onze website zijn vermeld, en wijzigingen in originele prints, te denken aan vorm, kleur, materiaal en formaat.

  Dit geldt ook voor op maat gemaakte prints (bijvoorbeeld een Photoshop-opdracht of eigen inbreng). Ook al onze baklijsten zijn custom made en met de hand op maat gemaakt en kunnen daarom niet retour worden gestuurd. Dit geldt ook voor ons behang wat speciaal op maat wordt gemaakt.

  Recht van ontbinding (bedenktijd) - Artikel 7 van de algemene voorwaarden: Het wettelijke ontbindingsrecht geldt niet voor producten die volgens specificaties van de consument of op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument gemaakt zijn. Hierbij kan gedacht worden aan: afwijkende formaten, wijzigingen in originele prints, photoshop opdrachten, eigen inbreng etc.

  Dit betekent dat alle producten die voor u op maat gemaakt worden niet geretourneerd kunnen worden.

  Twijfel je? Wij helpen je graag met een gratis kunstadvies op maat.
  Neem hiervoor contact op via klantenservice@kunstkartel.nl 

  Of bekijk deze pagina voor meer informatie:
  https://kunstkartel.nl/pages/gratis-keuze-advies 

  Schade:

  Bij KunstKartel controleren we onze producten zeer grondig voordat we ze zorgvuldig verpakken en naar onze klanten verzenden. We versturen onze producten alleen wanneer we de kwaliteit kunnen garanderen en het product aan zowel onze als jouw verwachtingen voldoen. We begrijpen dat het verleidelijk kan zijn om een product uit enthousiasme snel en onzorgvuldig te openen. We vragen je echter om het pakket te inspecteren voordat je het opent en om scherpe voorwerpen of materialen zoals ringen, horloges of ritsen te vermijden, aangezien dit tot schade kan leiden. We zijn hier strikt in vanwege onze strenge kwaliteitscontrole vóór verzending. Schade kan alleen gemeld worden op de dag van ontvangst. 

  Onze productgarantie dekt alleen initiële fouten, dat wil zeggen fouten in het product bij levering. Eventuele defecte of beschadigde producten worden kosteloos geretourneerd en omgeruild bij ontvangst.

  Wij vergoeden geen extra kosten die ontstaan als gevolg van een beschadigd, defect of gebrekkig product, zoals extra werk of materialen. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om het product te controleren voordat het wordt geïnstalleerd. Schade na installaties aan de omgeving worden niet vergoed.

  E-mail: klantenservice@kunstkartel.nl